Wat doet een werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider zorgt ervoor dat een project kan starten, zodat onze buitenmensen aan het werk kunnen én blijven. Hiervoor moet de werkvoorbereider vergunningen aanvragen, materialen regelen, werktekeningen uitwerken, transport inplannen en de Klic-melding aanvragen. Zijn er tijdens het project extra materialen nodig? Dan gaat de werkvoorbereider die direct regelen en zorgt dat de werktekeningen worden aangepast waar nodig. Wanneer het project is afgerond, maakt de werkvoorbereider een meetrapport.

Wat zijn de taken van een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider bij Allinq heb je verschillende taken. Zo ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van de werktekeningen. Dit kan je zelf, maar bij een complexe werktekening schakel je de hulp van een engineer in.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inkopen van de benodigde materialen. Om deze materialen op projectlocatie te krijgen regel en plan je het transport. Hierbij werk je nauw samen met de projectleider. Zijn er nieuwe materialen nodig? Dan is het jouw taak om dit te bestellen.

Nog een belangrijke taak van een werkvoorbereider, is het aanvragen van de juiste vergunningen en de Klic-melding. Deze is jou dan ook niet onbekend.

Welke opleiding heb je nodig om werkvoorbereider te worden?

Om aan de slag te gaan als werkvoorbereider bij Allinq, heb je geen specifieke opleiding nodig. De kennis die je nodig hebt wordt bijgebracht door je collega. Je werkt namelijk nauw samen, waarin je alle ruimte krijgt om vragen te stellen en samen dingen te doen. Wel is het een pluspunt als je al wat inhoudelijke kennis hebt van de telecomsector, of dat je AutoCAD kent. Maar ook daarvoor geldt; het hoeft niet. Belangrijker vinden we of je de juiste vaardigheden en kwaliteiten in huis hebt om werkvoorbereider te worden.

Welke vaardigheden en kwaliteiten heb je nodig als werkvoorbereider?

Deze vaardigheden en kwaliteiten zoeken wij in een werkvoorbereider:

  • Je kunt goed overzicht houden
  • Je werkt nauwkeurig en hebt je werk op orde
  • Je kunt goed, beschaafd en duidelijk communiceren
  • Je bent stressbestendig en flexibel
  • Je bent flexibel en oplossingsgericht
  • Je hebt technische vaardigheden

Tik jij alle boxjes af? Mooi! Dan verwelkomen we je graag bij Allinq. Moet je bepaalde vaardigheden nog ontwikkelen? We bespreken graag de mogelijkheden.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als werkvoorbereider?

Vaak groeien mensen vanuit de functie werkvoorbereider door tot projectleider.

Waar werk je als werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider werk je bij voorkeur met collega’s op kantoor. Thuiswerken kan, maar is niet handig omdat je soms snel moet schakelen met collega’s. De projecten waar je bij betrokken bent bevinden zich in het hele land. Heb je een grote klus? Dan neem je wel eens een kijkje op locatie.

Wat verdient een werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider verdient tussen de € 2500 en € 3600 per maand, op basis van een fulltime werkweek, afhankelijk van je niveau.