Eline – HR-adviseur

“Werken in de techniek past bij mij. Nuchter, geen gekheid, wel tijd voor een lolletje, informeel. Dat werkt voor mij heel prettig samen, dat je een geintje tussendoor hebt, dat je je niet beter voor hoeft te doen dan dat je bent. Als jij in je spijkerbroek en trui aankomt, dan is dat helemaal prima. Je merkt dat Allinq vroeger een familiebedrijf was. We zijn er voor elkaar en doen het samen. Het maakt dan niet uit of dat een groep mannen of vrouwen is. Wat ik zie bij Allinq is dat vrouwen ook echt een pittige mening kunnen hebben, en ergens voor staan. Binnen mijn afdeling HR is dat één van de belangrijkste onderdelen van je werk; dat je kan spiegelen. Ik zie wel dat vrouwen dat kunnen. Als je het heel plat bekijkt is Allinq best wel een mannenorganisatie, en HR best wel een vrouwenafdeling. Dus voor het vleugje vrouw in Allinq heb je toch HR nodig.”

Veronique en Büsra – engineers

Büsra: “In het begin werd ik niet 100% serieus genomen als engineer. Je bent nieuw, zonder kennis en ervaring, dus je wordt getest. Als je goed gebekt bent kom je er wel doorheen maar je moet wel wat geduld hebben. Collega’s nemen niet alles van me aan, ik moet het vaak onderbouwen. Inmiddels gaat het goed hoor, ik heb het idee dat ik serieus word genomen. Ik weet niet of ze dat per se alleen doen met vrouwen of dat ze dat ook doen bij mannen die nieuw zijn?”

Veronique: “Ik denk het wel meer, want ik liep er ook tegenaan, én ik ben ook nog blond. Ik heb de indruk dat mannen dat minder hebben. In het begin probeerden ze ons ook tegen elkaar uit te spelen. Kregen ze het bij mij niet voor elkaar, dus gingen ze het bij Büsra proberen. Maar wij hadden allang met elkaar gecommuniceerd.”

Büsra: “Daar moet je wel tegen kunnen. Daarom is het wel belangrijk om goed te communiceren en schakelen met elkaar. Het scheelt dat wij lekker open naar elkaar zijn, lekker direct. Ik werk liever tussen de mannen dan vrouwen, ik vind het echt wel leuk in de mannenwereld.”

Veronique: “Ik vind het veel prettiger werken. Moeilijk doen en eromheen draaien, daar hebben vrouwen nog wel eens een handje van. Zo zit ik zelf niet in elkaar. En de vrouwen op onze afdeling gelukkig ook niet!”

Patrizia – werkvoorbereider

“Ik had niet gedacht dat ik ooit in de techniek zou werken. Ik ben de enige vrouw in het team van 8 werkvoorbereiders op Schiphol. Ik pas wel tussen de mannen, ik ben net zo lomp en grof als die kerels. Ze nemen me serieus, vroeger was dat wat minder. Ik had het gevoel dat ik me moest bewijzen, misschien was dat m’n eigen onzekerheid. Ze nemen me nu serieus en het vertrouwen is er. Ik voel me op m’n plek en ik voel me veilig binnen deze groep collega’s. Dat maakt dat je sneller iets durft uit te spreken of iets oppert. Want ik ben one of the guys. En zo word ik ook behandeld. Toch durf ik me kwetsbaar op te stellen en word ik geaccepteerd. Zo heb ik toch idee dat ik als vrouw – van Venus – ook welkom ben op Mars.”

Janine – medewerker facility support

“Met de overstap naar de techniek ben ik nog steeds heel blij. Als kapster werkte ik vooral in een vrouwenwereld. Een werkomgeving met alleen maar vrouwen geeft vaak wat meer wrijving 😊. De mannencultuur die in de techniek heerst, daar hou ik wel van. Niet zeuren maar werken! En dat geldt ook zeker voor de dames met wie ik samenwerk bij Facility Support. Hier bij Allinq werken echte aanpakkers: no nonsense mannen en vrouwen, op welke functie dan ook.”

Milou – business analist

“Ik voel me heel prettig in de techniek. Het is een mannenwereld; 80% van mijn collega’s is man. De één behandelt je heel respectvol, want je bent een vrouw. En de ander behandelt je als one of the guys, maakt grappen met je. Dat je alles kan zeggen, vind ik het fijne aan werken in de techniek. Mannen nemen het niet gauw persoonlijk, waardoor je wat sneller to the point kan gaan. Dat past ook wel bij mij, je weet wat je aan me hebt. De vrouwen die hier werken voelen zich thuis in een mannenwereld, en zien in een andere vrouw geen bedreiging. Het zit hem vooral in zeggen wat je vindt, duidelijk zijn, geen dubbele agenda hebben. We werken samen aan één doel; het versterken van de organisatie. Man of vrouw, jong of oud, dat speelt voor mij geen rol.”

Daisy – medewerker administratie

“Ik vind het leuk dat er steeds meer vrouwen bij Allinq zijn komen werken. Ook op hogere functies, dat is goed om te zien. Het zijn allemaal unieke personen, het maakt niet uit hoe je eruitziet of waar je vandaan komt. Toen ik hier in 2010 begon, werkte ik met alleen maar jonge jongens, begin 20 waren we toen. Dat was een leuke tijd. Sowieso heb ik werken met mannen nooit als vervelend ervaren. Ik heb denk ik wel mannenhumor, ik moet er wel om lachen en ga altijd met plezier naar het werk.”

Ook werken in de techniek?

Herken jij je in het beeld wat hierboven is geschetst? Kom werken bij Allinq!