Kies voor een leertraject bij Allinq

In één jaar leiden we je op tot engineer/ designer voor onze afdeling Equipment. Deze afdeling verricht allerlei werkzaamheden aan het netwerk en de assets van KPN. Vanaf je eerste werkdag zal je worden gekoppeld aan een ervaren engineer die jou zal ondersteunen en coachen gedurende jouw leertraject.

Hoe ziet dit leertraject er uit?

Maand 1 en 2

De eerste twee maanden zullen in het teken staan van het leren kennen van collega’s, het bedrijf en de organisatiecultuur. Iets wat jou gemakkelijk afgaat dankzij je uitstekende communicatieve vaardigheden! Daarnaast maak je kennis met de verschillende netwerkstructuren, met in het bijzonder die van KPN. Dit doe je door het mee te lopen in het werkveld en door het volgen van verschillende e-learning modules. Je maakt kennis met glasvezel, koper, WDM, ETN en DSL en zal zelfs al lichte werkzaamheden verrichten. Uiteraard krijg je hiervoor alle ruimte!

Maand 3 en 4

De derde en vierde maand staan in het teken van het verzamelen van een groot deel van de benodigde kennis. Denk hierbij aan verschillende opleidingen in de systemen van de klant en transportnetwerken. Daarnaast loop je mee met verschillende werkpakketen en werk je samen met je collega’s aan uitdagende opdrachten. Denk hierbij aan: Het ontwerpen, uitwerken en registreren van KPN’s platformen zoals internetgateway, core transmissie, managementplatformen en securityplatformen. Zowel in test- als in productieomgevingen.

Na 4 maanden verwachten we dat je jezelf al enigszins comfortabel voelt in jouw rol als engineer tekenaar, en zul je steeds meer aansluiten bij overleggen met de klant. Hier begin je aan het bouwen van je klantrelatie.

Maand 5 en 6

In maand 5 en 6 zal je meer zelfstandig engineeringsvraagstukken uitvoeren en pak je onder begeleiding van je buddy complexere vraagstukken op. Je zult je onder andere bezig houden met het maken van designs voor nieuw aan te leggen of te migreren glasvezelinfrastructuur, waarin het design voldoet aan de architectuur-uitgangspunten van KPN.

Na een half jaar heb je een goed beeld bij onze organisatie en jouw rol als engineer/ designer en ben je niet meer de junior engineer zoals je bij ons bent begonnen. Hier volgt dan ook een officieel evaluatiemoment waarin we samen met jou kijken naar jouw progressie, ambitie en het verwachte vervolgtraject.

Maand 7 en 8

In maand 7 en 8 van het leertraject werk je samen én zelfstandig aan complexere vraagstukken. Ook werk je aan je doelen zoals deze zijn vastgesteld tijdens het evaluatiemoment.

Je draagt bij aan het implementeren en aanpassen van de operating support systemen van KPN, want jij weet inmiddels als geen ander wat de impact hier van is. Daarnaast ga je aan de slag met het maken van een high level design voor een nieuw te bouwen of te upgraden technisch gebouw of onderkomen voor KPN. Hierin kom je elk aspect van het netwerk van KPN tegen.

Maand 9 tot en met 12

In de maanden 9, 10, 11 en 12 van het leertraject zal je steeds meer zelfstandig interne en externe vraagstukken oppakken. Door de grote hoeveelheid kennis die je hebt opgedaan in deze relatief korte periode ben je in staat vragen van collega’s met betrekking tot het netwerk van KPN te beantwoorden en ook hen verder te helpen.

Je kent het netwerk van de klant en weet draagkracht te creëren voor jouw ontwerpen door deze goed te kunnen onderbouwen. Daarnaast ben je bij de bouw van nieuwe netwerken in een vroeg stadium betrokken, jouw kennis en expertise zijn een meerwaarde bij keuzes die in deze fases genomen moeten worden.

Het leertraject afgerond

Na een jaar vervul jij naar verwachting de rol van volwaardig engineer/ designer. Maar je bent nog niet uitgeleerd! Samen met jou kijken we naar waar je nu staat en je ambitie om je verder te ontwikkelen.

Klaar om in een leertraject bij Allinq te stappen?

Solliciteer direct en word opgeleid tot engineer/ designer!