engineering-werken-bij-allinq

Wat doet een engineer?

Een engineer bij Allinq is verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van complexe telecomnetwerken. Het hangt af van de afdeling waar je werkt, welke taken je zelf uitvoert. Het kan zijn dat je alleen controles doet en aanstuurt, maar ook dat je zelfstandig tot een efficiënt netwerkontwerp komt voor de klant.

Wat houdt dat in?

Voordat glasvezel daadwerkelijk in de grond gelegd wordt, zijn er tekeningen (designs) gemaakt waarop aangegeven staat waar de glasvezelkabel komt te liggen. Bij het maken van een ontwerp is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden, bijvoorbeeld met de bodemgesteldheid. Risico’s worden geanalyseerd en er wordt gecheckt of het ontwerp haalbaar is in de praktijk. Zit er een sloot in de weg, of moet je onder een treinspoor door? Door te overleggen met de projectleider en de gravende partij controleer jij deze haalbaarheid.

Wat zijn de taken van een engineer?

Een engineer bij Allinq heeft verschillende taken. Welke je precies uitvoert is afhankelijk van de afdeling waar je werkt. 

Een engineer is vanaf het begin betrokken bij verschillende projecten. Als engineer ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van uitbreidingen, aanpassingen, upgrades en migraties aan het netwerk van onze klant. Ook het controleren van het ontwerp, voorbereiden, uitvoeren en borgen van na-registraties hoort bij jouw taken. 

De voorbereiding bestaat uit site surveys, de clean order check, informatie verzamelen uit de systemen van de klant en deze verwerken met de fysieke informatie uit de site surveys. Zo kom je op het ideale ontwerp.

Je maakt het glasvezelnetwerk zelf, of laat het maken door een externe partij. Hierin werk je nauw samen met de projectleiders, werkvoorbereiders en de uitvoering. Je verzorgt het ontwerp van het netwerk en zorgt voor de juiste informatie waarmee de uitvoering wordt aangestuurd. 

Een engineer blijft betrokken tot het project is opgeleverd. Je bent beschikbaar voor vragen en wijzigingen en borgt de na-registratie. Je bent dus betrokken van begin tot eind. 

Welke opleiding heb je nodig om engineer te worden?

Om engineer te worden heb je geen specifieke opleiding nodig. Wel is mbo+/hbo werk- en denkniveau vereist. Het draait meer om de kwaliteiten en vaardigheden die je nodig hebt. 

Welke vaardigheden en kwaliteiten heb je nodig als engineer?

Deze vaardigheden en kwaliteiten zoeken wij in een engineer:

  • Je hebt een technisch inzicht
  • Je kunt goed schakelen en overzicht houden
  • Jij houdt je hoofd koel
  • Je bent nauwkeurig en levert kwaliteit
  • Je neemt graag initiatief en bent zelfstandig
  • Je kan goed communiceren en samenwerken met collega’s

Zijn dit vaardigheden en kwaliteiten die jij bezit? Mooi! Dan verwelkomen we je graag bij Allinq. Moet je bepaalde vaardigheden nog ontwikkelen? We bespreken graag de mogelijkheden.

werken-als-engineer-allinq

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als engineer?

Binnen Allinq kan je als engineer doorgroeien in je expertise, zowel in de breedte als in de diepte. Zo kan je je klantenbestand uitbreiden naar complexere netwerken. Je kan je horizon bij ons verbreden door betrokken te raken in verschillende disciplines. Dit stelt je in staat om je carrière verder te ontwikkelen en uitdagende projecten aan te pakken.

Waar werk je als engineer?

Als engineer werk je op kantoor. Als je zelf site surveys doet, ben je ook wel eens buiten te vinden. De verdeling is dan 80% kantoor, 20% buiten de deur.

Wat verdient een engineer?

Een engineer verdient tussen de € 2600 en € 4000 per maand, op basis van een fulltime werkweek, afhankelijk van je niveau.