Renate vertelt over het werken bij Allinq

Je eigen werkgeluk creëren

Dat Renate al bijna 10 jaar bij Allinq werkt komt volgens haar door de diversiteit aan werkzaamheden die ze doet. “Ik vind dat je bij Allinq ontzettend veel leert en mag doen. Je moet het wel zelf doen, maar de mogelijkheden om door te groeien of om nieuwe kansen te grijpen zijn er echt!” En dat zie je terug in de loopbaan van Renate. Ze begon als recruiter, werd manager facilities en is nu tactisch inkoper. “Als ik merk dat iets gesneden koek wordt, dan moet er iets bij wat moeilijk is. Of ik moet weer iets anders gaan doen.”

Hoe zo’n stap gaat heb je volgens Renate zelf in de hand. “Je moet je eigen werkgeluk creëren. Je kunt afwachten tot iemand een keer komt vragen of je dit een interessante functie zou vinden, maar durf ook aan te geven dat je ambities hebt. Je kunt altijd kijken wat er nog meer te halen is. En dat vind ik gewoon leuk!”

Het zijn de mensen die er werken

“Toen ik vroeger in een vriendenboekje schreef ‘wat wil je later worden’ dacht ik niet dat ik bij een aannemer in de telecom zou gaan werken. Het is niet per se de branche die het voor mij über sexy maakt, maar wel de mensen die er werken. Je werkt altijd aan een gezamenlijk doel met elkaar. We werken hard en daar hou ik van.” Daarnaast is plezier op de werkvloer voor Renate een hele belangrijke factor. Als ze na de lockdown weer met collega’s op kantoor werkt, merkt ze pas hoe goed het haar doet. “Dat je een paar keer per dag een lolletje hebt, en effe hard met elkaar lacht, dat vind ik zó leuk!”

Ook uitdaging, leren, dingen doen buiten je comfortzone en diversiteit zijn voor Renate van belang. Daar horen ook nieuwe dingen bij, en fouten maken. “Ik vind het mooi  dat je hier de mogelijkheid krijgt om iets fout te doen en dat je niet meteen wordt afgestraft. Als je er de volgende keer maar van geleerd hebt! Ik vind het een fijne vibe, dat je dat vertrouwen krijgt.”

Renate heeft een lolletje met collega's bij Allinq

Het gemak van het hybride werken

En dat vertrouwen is voelbaar in het hybride werken. “Ik ben ervan overtuigd dat ik het werk lever wat van mij verwacht wordt. En in welke tijd ik dat doe, dat is aan mij. Op vrijdag ben ik altijd vrij, en als ik dan op mijn telefoon iets binnen zie komen waarvan het handig is dat ik dit nu even beantwoord, dan doe ik dat gewoon eventjes. Of om half 7 toch nog even de laptop pakken om wat mail te beantwoorden, dat voelt voor mij prettig. Daartegenover staat dat ik soms tussendoor met mijn kinderen naar de orthodontist kan, zo lang ik mijn telefoon maar bij me heb. Dat vind ik echt heel erg relaxed! Dan denk ik; wat hebben we het goed bij Allinq!”