Weer terug bij Allinq

Als uitvoerder bij Allinq en ploegleider van het Allinq Continental Cyclingteam heeft Marc een bijzondere functie. Eentje die hij zelf heeft gecreëerd. Jaren geleden werkte hij al bij Allinq, maar stopte om voor zichzelf te beginnen. In die periode werd hij ploegleider van wielervereniging de IJsselstreek. “Ik heb zelf 15 jaar gefietst op redelijk niveau en zie het als een verslaving. De één is verslaafd aan roken, de ander aan een biertje drinken, en ik ben verslaafd aan wielrennen.” Via zijn oude contacten weet hij Allinq als hoofsponsor te werven. Als hij het team een stapje hoger wil tillen gaat hij weer in gesprek met Allinq. En zo is in 2022 het Allinq Continental Cyclingteam geboren. Omdat hij op dat moment klaar was met zijn eigen bedrijf, stapt hij op onze directeur af. “Ik zei tegen Wim: ‘Jullie geven mij nu een mooie kans om met de wielerploeg stappen te maken, ik kan mezelf daarin ontwikkelen en Allinq op de kaart zetten. Hoe mooi is het als ik dan ook onderdeel kan uitmaken van het bedrijf zelf?’” Marc solliciteert, en zo is hij na 7 jaar weer terug bij Allinq.

Terug op het honk

“Ik ben hartstikke blij dat ik deze functie weer heb! Allinq is een dynamisch bedrijf, een heel leuk en super sociaal bedrijf, dat om zijn medewerkers geeft en een luisterend oor biedt. Maar ook een bedrijf waar je hard moet werken en elke dag vol passie en ambitie de weg op gaat. Laatst zeiden m’n dochters: ‘papa je bent nu veel vaker thuis met het avondeten’. Dat vind ik leuk om te horen.”

Uitvoerder of ploegleider?

Zijn functies als ploegleider en uitvoerder hebben veel overeenkomsten. “Het maakt niet uit of je een groep wielrenners het maximale uit zichzelf laat halen of dat je jongens in de geul aan het werk hebt. Uitvoerder of ploegleider… het is gewoon goede communicatie. Proberen mensen net dat stapje harder te laten fietsen of te laten lopen, kun je op twee manieren doen. Als people manager met de jongens in gesprek gaan, wat ik met de ploeg ook doe. Of je kunt ze gelijk afbranden. Ik heb wel geleerd dat je met mensen in gesprek moet gaan, dan kun je goed samenwerken.”

Deze overeenkomsten zorgen voor groei. “Het is een wisselwerking. Mijn dagelijkse werk bij Allinq kan ik overbrengen naar de wielerploeg en andersom. Dat maakt mij als persoon beter en sterker. Als ploeg moet je zorgen dat je een overwinning behaalt, dat is als individu niet te doen. Van de mecanicien, verzorger tot ploegleider en renners. In het werkveld heb je dat ook. Van teammanager, engineer tot grondwerker. Als de engineer zijn werk niet goed heeft gedaan, kun je als grondwerker nog zo hard willen werken, maar als je niet van A naar B kunt, dan kom je nooit bij je eindresultaat.”

Wil je meer weten over onze wielerploeg? Volg het Allinq Continental Cyclingteam hier.