Jalbert vertelt over werken bij Allinq

Stage lopen bij Allinq Labs

Jalbert kreeg een start waar menig student alleen maar van kan dromen. Tijdens zijn studie elektrotechniek liep hij stage bij Allinq Labs. Hij bedacht een draadloze communicatiemodule, bouwde de besturing voor een patch robot, deed data analyses en ontwikkelde automatische sloten op betonkasten. Dat hij na het behalen van zijn diploma meteen een contract aangeboden kreeg was dan ook geen verrassing.

Wel kwam zijn overstap naar de afdeling installatietechniek onverwacht. Toen een collega hem vroeg om bij hem te komen werken als projectleider zei hij ja. “Ik had wel wat met aansturen. Leidinggeven vond ik altijd wel leuk. Ik wilde verder. En op managementgebied kon ik alles nog leren.” Maar ijverig als hij was deed Jalbert te veel zelf en was de hele dag bezig om brandjes te blussen. “Dat is niet echt lekker werken.” Het resultaat… Jalbert kwam overspannen thuis te zitten.

Nieuwe gewoontes aanleren

Allinq gaf hem de tijd en ruimte om op te knappen. Er werd een coachtraject gestart, zonder limiet aan het aantal sessies. Samen met deze coach keek Jalbert naar zijn gedrag en leerde nieuwe gewoontes aan. En met resultaat. Het is nog steeds druk, maar hij voelt geen stress. Hij gaat anders met zijn werk om, en dat heeft hij te danken aan zijn coach.

“Vanuit Allinq hebben ze mij écht geholpen, in alles.” Er werd hem geen druk op hem gelegd. “Als ik nog twee maanden thuis had willen zitten, had ik dat prima kunnen doen.” Eenmaal weer aan het werk hield zijn manager goed in de gaten of hij zich wel aan de voorgeschreven uren hield. “Welke manager doet dat nou?”

Leren en doorgroeien

Op de vraag hoe hij de toekomst ziet, is Jalbert duidelijk. “Ik heb geen plannen om weg te gaan.” Hij wil blijven leren en doorgroeien. Maar wel binnen Allinq. “Het is sowieso een geweldig leerbedrijf! Als ik kijk hoe ik binnen gekomen ben, en wat ik in die korte tijd geleerd heb en de kansen die ik gekregen heb… ik heb natuurlijk een gekleurde bril, maar ik vind het een top bedrijf!”

Jalbert vertelt over werken bij Allinq