Dennis vertelt over werken bij Allinq

Glasvezelblazer bij Allinq

Dennis werkt al 10 jaar bij Allinq en noemt zichzelf the cable guy. “Elke dag is anders. We komen op de meest gave plekken. Gisteren stond ik bij premier Rutte in de tuin te spitten. En een dag later werk ik 500 meter van m’n eigen huis. Het schietterrein van Defensie op Vlieland… daar moet ook glas heen. Daar mag je normaal met de bus niet komen. Wij reden daar met het hele circus rond jonge, prachtig! Maar ook de strandtenten bij Katwijk aan Zee. Dan sta je met de bus gewoon écht op het strand. Dat is toch gaaf! Daar komt niemand!”

Volgens Dennis moet je wel een buitenmens zijn om bij Allinq te werken. Hij noemt het professioneel buitenspelen. “Ik was vroeger áltijd buiten. Mijn moeder moest me áltijd naar binnen sleuren. Ik moest áltijd buiten m’n broek uitdoen want die was áltijd goor en smerig.”

In zijn werk vindt Dennis veel creativiteit. “De ene dag zit het mee, de andere dag zit het tegen. Op papier ziet het er allemaal mooi uit. Maar dan komen de jongens buiten, komen ze het aanleggen, en dan klopt het soms niet. Nou, dan kun je twee dingen doen. Kun je in de bus blijven zitten en de uitvoerder bellen dat het niet klopt en dat hij het uit moet komen zoeken. Maar dat doe ik liever zelf. Dan pak ik de tekening erbij en denk ik ‘nou waar zou het fout kunnen gaan, wat zou ik ook kunnen doen?’ En op die manier probeer ik een fout te achterhalen.”

Altijd werk

Stilzitten kan hij niet. “Ik heb een prachtig leven, het is chaos all over the place. Maar als ik aan het werk ben vergeet ik alles. Dan is de focus op het werk.” En als het aan hem ligt, werkt hij nog lang bij Allinq. “In de infra is altijd wat te doen. Glasvezel buitenaf en de verglazing in de steden houden een keer op. Maar je blijft altijd onderhoud houden, er moet altijd een keer iets vervangen.”

Je moet het leuk maken

“Ik ben van de deur los, muziek aan, beetje gekkigheid. Als het een beetje kan en niemand ziet het, gooi ik een keer een kluitje modder bij een collega in z’n nek. Of een houtgreepje, rollend door het gras heen. Elke vrijdag patatje eten, op woensdag een keer een saucijzenbroodje, gewoon leuke dingen doen. Bedoel, werk moet wel leuk blijven, dus moet je het leuk maken.”

Ontspannen doet Dennis met Thunderdome. Het monotone geluid maakt hem rustig. “Ik luister het elke dag.” Daarnaast heeft hij een passie voor frikandellen. “Frikandel is leven”, zegt hij. Maar wel zonder uitjes! “Ik zeg altijd ‘als je ergens tranen van in je bek krijgt, moet je het niet eten’.”

Frikandel is leven volgens Dennis

Groeimogelijkheden

Dennis kwam net als vele anderen via, via bij Allinq werken. Het helpt dat je mensen kent. Want daar kom je verder mee. “Dat is het mooie aan Allinq als grote organisatie, er kan zoveel meer. Als je met iedereen normaal omgaat, is er ook wat mogelijk. Als je altijd alleen maar die zeikerd of die drambal bent, dan werkt het niet.”

Volg je Dennis op LinkedIn? Hij is er actief en vind het leuk om over zijn werk te delen!