Investeren in de volgende generatie

Eén van de secundaire voorwaarden bij Allinq is dat studerende kinderen van medewerkers aan het MBO, HBO en WO een maandelijkse toelage* kunnen krijgen tijdens hun studie. Arjan werkt nog maar kort bij Allinq wanneer zijn dochter Anna gaat studeren. De toelage zorgt ervoor dat zij zich volledig kan focussen op haar studie. Anna: “Mijn studiegenootjes hebben dit niet. De paar uur dat zij moeten werken, kan ik aan studie zitten. Het is iets wat me heel erg helpt, dus ik ben er heel erg blij mee!”

Bijzonder om voor Allinq te werken

Het aanvragen van de toelage is iets wat Anna zelf moet doen, omdat Allinq niet kan weten wanneer en waar welk kind gaat studeren. Aanmelden ging heel makkelijk volgens Anna: “Je kon het aanvragen en dan moest je al je gegevens invullen, wat voor studie je doet, welk jaar je bent begonnen, tot wanneer je studeert, en welke school. Dan werd het verwerkt en moest je nog iets uploaden van Studielink, dat je ook daadwerkelijk studeert. En vervolgens krijg ik maandelijks een bedrag uitbetaald. En omdat ik het vorig jaar ook al kreeg, zat ik al in het systeem en kreeg ik een brief thuisgestuurd met ‘hee, we hebben het weer voor je uitgerekend, en jij hebt recht op dit bedrag’.”

Arjan: “Ik heb best wel een paar werkgevers gehad, maar ik heb dit nog nooit zo meegemaakt. Ik vertel dit ook wel buiten het werk aan mensen, dat dit het zo bijzonder maakt om voor Allinq te werken. De gedachte die hier achter zit is heel erg goed. Dit is investeren in de toekomst van de volgende generatie en daar moeten we het van hebben. Naast Stichting Wees een Kans, die met onze winst goede doelen ondersteunt voor kansarmen in Afrika, zit er in dit verhaal ook iets heel moois vind ik.” Anna: “Ik ben er gewoon heel blij mee dat ik het krijg! Je moet er even voor gaan zitten, maar als je het eenmaal hebt gedaan krijg je het maandelijks en hoef je er verder niets voor te doen.”

Dat Educatie4all investeert in de toekomst van de volgende generatie wordt bevestigd door de studiekeuze van Anna. Ze studeert rechten en wil daarmee iets bijdragen aan de wereld, door kinder- of familierecht te gaan doen.

Van teamspeler naar trotse ambassadeur

De overstap naar Allinq was voor Arjan een bewuste keuze. “Hiervoor heb ik bij héle grote corporates gewerkt, en dat is minder persoonlijk. Voor mij zijn betrokkenheid, samenwerken en wij-gevoel heel belangrijk. Ik ben een echte teamspeler. Een coach zei me dat ik in een familiebedrijf goed tot m’n recht zou kunnen komen. Nu is Allinq geen familiebedrijf, maar van oudsher wel, en een stuk van die cultuur is nog voelbaar. Ik dacht, dit zou wel eens heel goed bij mij kunnen passen. En dat is ook zo. Bij Allinq lopen een hoop mensen rond die trots zijn dat ze bij Allinq mogen werken en er keihard voor gaan. Dat past echt bij me. En als er dan dit soort dingen bij komen als de studietoelage voor Anna, is dat een bevestiging voor mij. Dit is anders dan anders, en daar word ik heel blij van. Daar word ik trots van. En dan kan je het ook met trots uitdragen.”

*Voorwaarden:
De toelage is bedoeld als extra steun in de rug, die het volgen van een studie of andere opleiding stimuleert en wordt verstrekt aan kinderen van werknemers die een dienstverband voor bepaalde of onbetaalde tijd hebben met Allinq of één van de dochterondernemingen. Dit zijn kinderen die een opleiding gaan volgen aan het MBO, HBO of WO dat als fulltime dagopleiding wordt gegeven aan een door de overheid erkende onderwijsinstelling in Nederland. De hoogte van de toelage is onder andere afhankelijk van het bedrag dat aan het studiefonds ter beschikking wordt gesteld, dit zal worden verdeeld over alle kinderen wie een toelage is toegekend. De toelage staat los van het inkomen van de ouders.